top of page

Wat is intuïtie en hoe ontwikkel je dit?

Bijgewerkt op: 24 jul. 2020

Intuïtie is meer dan het stemmetje in je hoofd of je onderbuikgevoel, wat velen denken. Intuïtie is iets wat je kunt zien als een directe ingeving. Heeft iedereen intuïtie en kun je je intuïtie ontwikkelen en versterken?


Wat is intuïtie?

Persoonlijk doe ik bijna alles op basis van intuïtie. Koken, een business opzetten, belangrijke levenskeuzes maken en designen. Ik zeg jullie heel eerlijk: altijd wanneer ik op mij intuïtie af ga, gaat alles precies zoals het moet en maak ik de juiste keuzes. Je hoort misschien wel vaker dat mensen op hun intuïtie afgaan. Maar wat is intuïtie eigenlijk?


Je intuïtie is je directe ingeving: iets dat je meteen weet zonder erover na te denken. Dit komt niet vanuit je brein, maar vanuit iets anders. Het staat ook wel bekend als telepathische communicatie. Intuïtie is vaak moeilijk te verklaren, want het is niet gebaseerd op een doordachte keuze of beredenering. Het is een gevoel, het is niet tastbaar. Intuïtie zorgt ervoor dat je heel veel weet en het tegelijkertijd niet weet. En dat kan soms voor verwarring zorgen.


Waar komt intuïtie vandaan?

Je intuïtie kan ontstaan vanuit je onderbewuste, maar ook vanuit een 'divine guidance' bijvoorbeeld. Het woord intuïtie stamt af van het latijn en betekent 'innerlijk zien'.


Het is belangrijk om het stemmetje in je hoofd niet te verwarren met je zuivere intuïtie. Het stemmetje in je hoofd is alsnog gebaseerd op je brein en neemt vooral je verleden serieus. Dit stemmetje kan heel belangrijk zijn om bepaalde fouten te voorkomen, omdat het is gebaseerd op al jouw ervaringen en patronen herkent.


De valkuil kan dan zijn dat je het heden teveel beredeneerd vanuit het verleden, waardoor je kunt handelen vanuit angst, zoals "Maar in het verleden is dit fout gegaan, dus er is nu ook een kans dat het opnieuw fout gaat." Dit is vaak wanneer je brein ermee gaat bemoeien en je dus van je zuivere intuïtie af stapt.


Channelen

Je hebt ook een vorm van intuïtie waarin het lijkt dat je ingevingen van buitenaf krijgt. Opeens weet je iets wat je eigenlijk niet kunt weten of opeens zeg je iets tegen iemand, maar komt dit eigenlijk niet uit jouzelf. Dit wordt ook wel channelen genoemd.


Laten we channelen eens vergelijken met tv kijken. Je hebt een tv: de boodschapper, je hebt jou: de bestuurder en je hebt de verschillende zenders, oftewel 'channels'. De tv produceert zelf niet de boodschappen en kiest niet welke boodschappen het uitzendt. Jij kiest niet welke boodschappen de tv uitzendt, maar wel op welke zender je de tv zet. De zenders bestaan dus uit boodschappen en deze boodschappen worden door de tv vertoond. Jij hoeft alleen maar te kiezen naar welke zender je wilt kijken.


Dat is ook zo met channelen. Zie jezelf als een kanaal waar andere energieën doorheen kunnen werken. In dit geval heb jij de positie van de tv en kun je met jouw geest connecten met de verschillende bronnen van informatie, oftewel de zenders. Dit kan een zender zijn die de waarheid vertelt (de bron, God, Allah, de kern of welke benaming voor jou goed voelt), maar het kan ook een 'reality' show zijn waarin alles in scene wordt gezet, oftewel: het is niet zuiver.


Zuivere intuïtie

Daarom is het belangrijk als je bezig bent met channelen (van het schrijven van een boek tot keuzes maken voor jezelf) om altijd alleen te communiceren met de bron. Het universum is enorm en dat betekent dat er ook enorm veel energieën aanwezig zijn die door jou heen kunnen werken.


Als jij zuiver wilt blijven en de beste informatie wilt ontvangen, kun je het beste bij deze bron blijven en je niet laten afleiden door andere energieën, hoe goed ze ook lijken. Daarbij geldt ook: de meest pure vorm van communicatie komt van een rechtstreekse communicatie. Je kunt tarotkaarten gebruiken, de bijbel lezen en astrologie gebruiken, maar alles komt uiteindelijk uit de bron, dus waarom zou je dan een omweg nemen, terwijl je ook rechtstreeks kunt communiceren? ;-)


Onderscheid maken

Al bij al is het dus erg belangrijk dat je goed kunt onderscheiden wanneer jouw intuïtie spreekt en wanneer jouw gedachten spreken. En daarbij natuurlijk welke vorm van intuïtie spreekt. Zelf voel je het beste aan wanneer je intuïtie zuiver is.


Intuïtie verstreken

Iedereen heeft een intuïtie, maar bij de ene persoon is deze sterker dan bij de ander. Kinderen hebben bijvoorbeeld vaak een sterke intuïtie. Dat komt omdat we worden geboren als een puur persoon, zonder vuil, oftewel filters om ons heen. Tijdens ons leven ontstaan er innerlijke blokkades en gaan we alles door een filter van deze blokkades bekijken, waardoor er lagen van vuil om je intuïtie komen te zitten. Je intuïtie aansterken en ontwikkelen vergt daarom vooral veel innerlijke progressie, zodat je jouw innerlijke blokkades kunt doorbereken en weer vanuit een zuiver perspectief kunt kijken.


Je intuïtie kun je ook verder ontwikkelen waardoor je intuïtie sterker wordt. Dit zal ik uitleggen in een nieuwe blog, zodat we er dieper op in kunnen gaan. Evenals het onderwerp 'channelen'.


Voor nu raad ik je in ieder geval aan om bewust te worden waar jouw ingevingen vandaan komen. Dit kost tijd om het goed te kunnen inzien, maar is erg belangrijk.


- Schrijf je inzichten op, let op je gevoel en let op jouw gedachten.

- Zorg ervoor dat je leeft vanuit een hoge vibratie en zorg ervoor dat je jezelf openstelt voor jouw intuïtie en voor de niet fysieke wereld.

- Word je bewust van blokkades die jouw intuïtie in de weg kunnen staan, zoals het geloven in de illusie dat je alleen je brein of lichaam bent.

- Pas op dat je niet te veel gaat nadenken als je een inzicht krijgt, want dan krijg je er zelf teveel invloed op, waardoor je inzicht niet meer zuiver is.

- Wees bewust van eventuele bevestigingen van je inzicht, zoals symbolen, iemand die iets zegt dat aansluit op je intuïtie of andere 'toevalligheden'.


Je kunt gebruikmaken van mijn gratis zelfreflectie e-book waarin je uitgebreide zelfreflectie journaling sheets vindt. Het zelfreflectie E-book kun je hier gratis aanvragen.


Heeft je intuïtie altijd gelijk?

De ene persoon zegt nee, de ander zegt van wel. Mijn antwoord hierop is heel duidelijk: absoluut. Op momenten dat mijn intuïtie sterk is en ik het negeer door een keuze te maken vanuit mijn brein, gaat het altijd fout. Op momenten dat mijn intuïtie sterk is en ik het opvolg gaat het altijd, echt altijd, goed en zet ik de juiste stap, die vervolgens leidt naar de volgende juiste stap.


Keuzes gebaseerd op intuïtie zijn altijd de juiste keuzes. Maar... Het kan zo zijn dat je jouw stemmetje in je hoofd verwart met je intuïtie en daarop vertrouwt, wat dan achteraf toch niet het juiste bleek te zijn. Als jouw intuïtie gebaseerd is op eerder opgedane kennis en ervaring kan het tot een juiste beslissing leiden, maar het kan er ook wel eens naast zitten. Als je ingeving ‘uit het niet’ ontstaat, is het belangrijk om je er bewust van te zijn met welke energie jij connected bent. Onthoud dat jij slechts het kanaal bent en dat er altijd energieën door jou heen kunnen werken. Als je vanuit het niets een sterk inzicht krijgt, is dit een energie dat door jou heen werkt.


Weet jij duidelijk dat jij connected bent met de bron / God / Allah / welke benaming jij voelt en krijg je een ingeving? Dan heb je zojuist een gouden inzicht gekregen en raad ik je aan om dit serieus te nemen. Weet je het niet zeker en ben je in een lage vibratie of in een omgeving (geweest) met een lage vibratie? Dan kan het ook een andere energie zijn. Om er zeker van te zijn dat je leeft vanuit een hoge vibratie, kun je deze blog lezen.


Beste uit beide werelden

Of je nu wel of niet je intuïtie gebruikt als kompas, zorg er ook voor dat je je brein erbij gebruikt. Je bent niet alleen het één of het ander, je bent beiden: ratio en intuïtie. Wees slim en maak gebruik van het beste van beide werelden. We hebben niet voor niets beiden tot onze beschikking.

46 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page