top of page

Hoe verhoog je jouw vibratie?

Bijgewerkt op: 24 jul. 2020

Vibraties en energie: wat betekent dat nou? En hoe kun je je vibratie verhogen in je lichaam, mind en spirit? Je vibratie verhogen brengt veel voordelen met zich mee, vooral als je bewust werkt met de Wet van Aantrekkingskracht of andere universele wetten. Ook je dagelijkse gemoedstoestand heeft invloed op jouw vibratie en andersom.


Jouw zielenconstructie

Het is als eerst belangrijk om te beseffen dat we niet alleen bestaan uit een fysiek lichaam, maar ook een mentaal, emotioneel en energetisch lichaam. Veel mensen in onze Westerse samenleving leven alleen vanuit het fysieke lichaam. Soms zijn ze nog net bewust van je mentale zelf (mindset), maar een van de belangrijkste dingen wordt vaak vergeten: jouw spirit, oftewel jouw energetische lichaam. Dit is een enorm belangrijk onderdeel van jezelf, want dit is de universele jij en de hele kern van jouw bestaan.


Je bestaat uit 4 basislagen:

1) De geest (jouw kern)

2) De ziel (psychisch)

3) De mind (mentaal emotioneel) en

4) Het lichaam (fysiek)


Wat is energie? Wij zijn energie, jouw huisdier is energie, de natuur is energie, muziek is energie, eten is energie, jouw huis is energie. Energie is door de meeste mensen met het blote oog niet te zien. Maar we kunnen het wél voelen. De één is zich daar meer van bewust dan de ander.

Wat informatie voor je brein om het wat beter te begrijpen: Energie is een constructie van atomen, positief en negatief geladen deeltjes die samenkomen door statische elektromagnetische lading. Deze statische lading houdt die deeltjes constant rond de kern. Het grootste deel van deze atomische vormen bestaat uit de vormloze lichtafstand tussen de kern en de baan rond de deeltjes. Dat betekent dat alles wat je in de realiteit ervaart als solide / massief / vast, eigenlijk vormloos is als we kijken naar het diepste level. Mind blowing, toch?

Bron: Leider van Geluk - Quincy Vogelsangs

Wat zijn vibraties?

Nu je weet dat alles energie is, kunnen we verder praten over vibraties. Die constructie van atomen waar we het net over hadden, deze kunnen vibreren. Vibratie betekent volgens het woordenboek: een snelle, heen en weer gaande beweging. Onze stem is bijvoorbeeld een energie met een vibratie. Dit is tastbaar, omdat we het kunnen horen. Maar een energie kan van zichzelf ook een vibratie hebben en dit hoeft niet tastbaar te zijn. Je kunt het vaak wel voelen, als je ervoor open staat.


Laten we het eens zo bekijken: als je een ruimte binnenloopt waar net ruzie is geweest, voel je dat. Je weet misschien niet wat er precies is gebeurd, maar je voelt een bepaalde spanning in de lucht hangen. Of je loopt een ruimte in met mensen met een hoge vibratie: mensen zijn open, vriendelijk, spreken met elkaar, lachen met elkaar. Je voelt je direct op je gemak en je flowt lekker in deze vibe. Allemaal energie, een bepaalde trilling of vibratie.


De wet van aantrekkingskracht

Ten eerste bepaalt je vibratie je gemoedstoestand, of andersom. Je hebt er zelf het meeste baat bij en ervaart het zelf het sterkst. Als je bijvoorbeeld last hebt van zelfdestructieve gedachten, je voelt je snel gefrustreerd of angstig of je oordeelt jezelf en anderen, leef jij vanuit een lage vibratie.


Als je bijvoorbeeld positieve gedachten hebt, je gelukkig voelt en vanuit liefde handelt naar jezelf en anderen, leef je vanuit een hoge vibratie. Verhoog je vibratie in eerste instantie voor jezelf, zodat jij je fijner voelt en vanuit daar kunt handelen. Dit draag je dan ook automatisch over naar anderen.


Wat ook gebeurt, afhankelijk van jouw vibratie, is dat je aantrekt wat je uitzendt. Oftewel: de wet van aantrekkingskracht. Leef jij (bewust) vanuit een hoge vibratie, dan trek jij ook externe omstandigheden met een hoge vibratie aan, zoals fijne mensen en de juiste gebeurtenissen op het juiste moment. Leef jij (bewust, meestal is dit onbewust) vanuit een lage vibratie, dan zal jij dit ook aantrekken. Denk aan het hebben van veel pech, negatieve mensen om je heen en gebeurtenissen die resoneren met je lage vibratie.


Je vibratie verhogen

Je vibratie bepaalt dus voor een groot deel hoe jij jouw leven leeft en je haalt er daarom veel voordeel uit als je bewust bezig bent met het verhogen van je vibratie, tenzij je graag vastgeroest in (onbewuste) negativiteit blijft zitten.

Ten eerste is het belangrijk om even terug te kijken naar het eerste gedeelte van deze blogpost en jezelf er weer even aan te herinneren aan jouw verschillende lagen. Deze lagen kun je zien als jouw mind, body en spirit. Om te groeien, moet je water geven aan al deze lagen.


Je kunt je aandacht wel vestigen op een van deze lagen, maar dan vergeet je de andere delen van jezelf. Deze drie delen (mind, body en spirit) vormen samen het geheel als mens en dus moet je je aandacht vestigen op jouw gehele zijn, wil jij serieus je vibratie verhogen een gebruik maken van de wet van aantrekkingskracht en andere universele wetten.


Voorkom deze fout

De fout die ik veel mensen zie maken die net beginnen met zelfontwikkeling of spiritualiteit, is dat ze vaak hun aandacht maar richten op 1 of hooguit twee aspecten van hun hele zijn. Als mensen beginnen aan persoonlijke ontwikkeling, is dat vaak het aspect van de mind, oftewel mindset. Vervolgens vergeten ze om het fysieke en energetische lichaam hier ook bij te betrekken.


Of iemand die net start met zijn of haar spirituele pad, zij laten zich vaak teveel gaan in hun energetische lichaam en vergeten de aardse aspecten: het fysieke lichaam en de mind. Je begrijpt het inmiddels wel, denk ik: jouw mind, body en spirit vormen één geheel, dus behandel dit ook als één geheel.


Deze drie aspecten staan namelijk in verbinding met elkaar. Dat betekent dat als je bijvoorbeeld heel clean gaat eten, je automatisch ook je mindset en energetisch lichaam shift. Of als je werkt aan je mindset, dat je beter naar jezelf gaat kijken en daarmee ook de juiste aandacht gaat besteden aan je fysieke lichaam en de tijd neemt om te connecten met je energetische lichaam.


Maar ook: als je bijvoorbeeld aandacht besteed aan jouw fysieke lichaam en aan jouw energetische lichaam, en dus je mindset niet evenveel aandacht geeft, zal jouw midset achterblijven en je andere twee aspecten ook tegenhouden van de volledige potentie.


Het belang van jouw energetische lichaam

Vooral het spirituele aspect brengt alle delen van jezelf bij elkaar: jouw energetische lichaam overkoepelt jouw mentale en fysieke lichaam. Als je je spiritueel ontwikkeld, zal je alles beter gaan begrijpen op een dieper niveau. Je begrijpt jouw fysieke lichaam op een dieper niveau, dieper dan alles wat je leert op school. Je begrijpt jouw mind op een dieper niveau: dieper dan die ene mindfullness cursus die je hebt gevolgd.


We focussen ons vaak op alleen het topje van de ijsberg, terwijl er onder water nog een veel groter deel van deze ijsberg te vinden is. Pas daarom op dat je jezelf niet weerhoudt van jouw volledige potentie, door alleen naar de oppervlakte te kijken en niet open te staat voor meer. Er is altijd meer dan wat je nu kunt zien en begrijpen.


24 Manieren om jouw vibratie te verhogen

Goed, ik ga nu een aantal manieren met je delen over hoe jij je vibratie kunt verhogen. Onthoud dat iedereen anders is, dus ontdek vooral welke manier het beste bij jou past en hoe deze manier het beste geïmplementeerd kan worden in jouw eigen leven.

Mind

- Zelfreflectie

- Meditatie

- Herconditionering

- Affirmaties

- Journaling

- Open staan voor nieuwe inzichten (open mind)

- Jezelf en anderen niet oordelen

- Praat positief over en tegen jezelf i.p.v. negatief


Body

- Eet clean (geen pakjes, zakjes en 'dode' producten, maar (meer) plantaardig en 'levende' producten. Verdiep je in het spirituele aspect van jouw fysieke lichaam. In Leider van Geluk vind je alle diepgang hierover)

- Beweeg (fitness, wandelen, stretchen, dansen)

- Drink voldoende water (ook hierover vind je alle diepgang in Leider van Geluk)

- Zorg voor voldoende kwalitatieve slaap

- Vermijd gifstoffen (in voeding, verzorgingsproducten, kleding etc.)

- Massage, acupunctuur etc.

- Breathwork (bewuste ademhalingstechnieken)

- Red light therapy


Spirit

- Connect met je heart space (uit je hoofd, in je hart)

- Meditatie / bidden

- Uit dankbaarheid

- Ga de natuur in (de natuur werkt helend en bestaat uit de juiste, natuurlijke vibratie)

- Acceptatie en vergeving

- Sound healing (bijv. 432 Hz, klankschalen maar ook muziek waar je altijd blij van wordt)

- Visualisatie

- Energie healing (gebruik je zelfhelend vermogen)


Er zijn natuurlijk nog veel meer dingen die jouw vibratie kunnen verhogen. Weet dat elk aspect elkaar aanvult en versterkt, dus kies van elk aspect een aantal manieren om jouw vibratie te verhogen. Omdat alle aspecten met elkaar in verbinding staan, kunnen sommige manieren ook verdeeld worden onder de andere aspecten, zoals visualisatie en meditatie.


Meer diepgang over het verhogen van jouw vibratie

Als je meer diepgang over in je volledige potentie leven in al jouw aspecten en opdrachten wilt ontvangen die je direct kunt toepassen, zodat je jouw vibratie kunt verhogen, neem dan een kijkje op de pagina van Leider van Geluk (klik hier).


Wil je graag meditatie inzetten als tool om o.a. jezelf te healen, jouw vibratie te verhogen, blokkades te doorbreken en de Wet van Aantrekkingskracht in te zetten? Neem dan een kijkje op de pagina van Meditatie Master (klik hier).


162 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page