top of page

Hoe herken je een spirituele ontwaking?

Bijgewerkt op: 24 jul. 2020

Wat is een spirituele ontwaking en hoe herken je dit precies? Wat zijn de tekenen van spirituele ontwakingen en hoe weet ik of ik zelf een spirituele ontwaking heb (gehad)?


Mind, body en spirit

Zoals je misschien wel weet zijn we veel meer dan alleen een fysiek lichaam of alleen ons brein. Om het makkelijk te houden: we bestaan uit onze mind, body en spirit. Hier in het Westen wordt het gedeelte 'spirit' vaak weggelaten, terwijl dit juist jouw ware kern is. Gelukkig krijgen steeds meer mensen een spirituele ontwaking, waardoor ze dit essentiële onderdeel van zichzelf ook kunnen ontwikkelen en daarmee kunnen groeien naar hun volledige potentie.


Heb jij een spirituele ontwaking (gehad)?

Er is wereldwijd een grote bewustzijnsshift gaande: veel mensen worden tegelijkertijd bewuster van zichzelf en de wereld waarin we leven. Voor sommigen is dit een rustig en geleidelijk proces, voor sommigen is het als een explosie. Er is niet één universele manier van spiritueel ontwaken.


Transformatie

Een spirituele ontwaking gaat vrijwel altijd gepaard met een grote innerlijke transformatie, wat zich ook weer kan uiten in jouw externe wereld. Jouw perspectief zal veranderen en het zou ook zomaar kunnen dat je opeens ontslagen wordt op je baan of dat je gaat verhuizen. Het kan een intense periode zijn en als je niet bewust bent van je spirituele ontwikkeling kan dit best wel pittig zijn (ook als je er wel bewust van bent natuurlijk, believe me haha).


Het oude zal plaatsmaken voor het nieuwe en dat betekent loslaten, dood en rebirth. De spirituele ontwaking is ook een duidelijk bewijs dat spiritualiteit niet alleen gaat om mediteren, rondhangen met een sjamaan en kijken naar je sterrenbeeld. Het gaat er ook om dat je durft te kijken naar jouw schaduw, oftewel: shadow work. Hierbij is het belangrijk dat je niet wegloopt voor jezelf, maar jezelf durft te confronteren.


Vind je dit moeilijk? Dat is heel normaal, aangezien we allemaal kijken door een filter van onze eigen blokkades. Het kan enorm helpen om (professionele) hulp van buitenaf in te schakelen. Check hier mijn coachingproducten, gegarandeerd dat er iets tussen zit dat jou gaat helpen met het voorhouden van een spiegel en gaat helpen met het doorbreken van jouw blokkades.


10 Tekenen van spirituele ontwaking

1. Er gebeuren steeds meer 'toevalligheden' in je leven, zoals dat je denkt aan een persoon en dat deze persoon jou op dat moment appt, of signs van synchroniciteit, zoals bepaalde cijfers die je steeds tegenkomt, zoals het zien van 11:11, 17:17 of 20:20 op de klok of je ziet 777 als je op straat loopt of moet 3,33 betalen in de supermarkt.


2. Je merkt dat je gevoeliger wordt. Je emoties kunnen intenser worden en je kunt energie van anderen bij je dragen, waardoor je bijvoorbeeld meer moe bent zonder dat je weet waarom. Of dat je vanuit het niets bepaalde negatieve gedachten of emoties ervaart, terwijl je in dat moment er zelf geen reden voor hebt.


3. Je voelt je oncomfortabel en hebt het gevoel dat je door de bomen het bos niet meer ziet, dat je stagneert, dat de weg mistig is waardoor je geen idee hebt welke stap je moet zetten of dat het lijkt alsof je met je ene been in de ene wereld staat en met je andere been in de andere wereld. Dit kan soms stress, paniek, onzekerheid en angst veroorzaken.


4. Je hebt het gevoel dat je niet helemaal past in de maatschappij en dat je een buitenstaander bent. Dingen die je vroeger fijn en leuk vond, kun je nu een enorme afkeer tegen hebben. Je merkt dat je niet meer levelt met bepaalde personen, plaatsen en situaties. Je ontmoet mensen waarvan je het gevoel hebt dat je ze al veel langer kent.5. Je hebt meer de neiging om je terug te trekken in je eigen wereld, zelfs als je extravert bent. Je kan niet alles plaatsen wat er nu gebeurt, waardoor de externe wereld oncomfortabel voelt. Je connect meer met je innerlijke wereld en komt erachter dat hier nog werk te doen is. Je voelt je soms eenzaam en tegelijkertijd voel je je meer verbonden met mensen, jezelf, de wereld en een hogere kracht.6. Je merkt dat je fysieke lichaam anders behandelt moet worden. Je let meer op je voeding en eet bewuster. Je begrijpt dat veel 'normaal' eten niet goed is voor je lichaam en gaat op zoek naar voeding dat je lichaam werkelijk voedt. Je merkt dat voeding steeds meer invloed heeft op zowel je fysieke lichaam, als je mentale en energetische lichaam, oftewel: hoe je je voelt.


7. Je intuïtie wordt sterker. Je zal merken dat je steeds duidelijkere gevoelens en inzichten krijgt waar je op kunt vertrouwen. Je voorgevoel klopt en je krijgt betere mensen kennis en voelt aan welke personen goed voor je zijn en welke personen een negatieve energie hebben. Je resoneert minder met de 'waarheid' van de maatschappij en kunt je intuïtie steeds beter inzetten om je eigen waarheid te filteren als je je eigen research doet. Het voelt alsof je wakker wordt terwijl de meeste anderen nog liggen te slapen. Jij ziet wat zij niet zien en leert illusies begrijpen.8. Innerlijke blokkades komen naar de oppervlakte zodat je de kans krijgt om deze te doorbreken. Dit is natuurlijk veel makkelijker gezegd dan gedaan, want je kan absoluut negatieve wrijving in jezelf ervaren. Je weet jezelf geen houding te vinden of je merkt dat je de hele tijd tegen dezelfde muur blijft lopen. Blokkades kunnen zorgen voor frustratie en slachtofferrol.9. Je kan jezelf gaan afzetten tegen de maatschappij, bepaalde mensen en bepaalde situaties. Je voelt frustratie en woede en je innerlijke rebel komt naar de voorgrond. Je wilt niet meer onderdeel zijn van de grijze massa en doet er alles aan om je eigen realiteit te creëren, waardoor anderen jou niet begrijpen en waardoor je uit balans kan raken met de aarde. Je focust je dan op de bovenste chakra's en stoot je af van jee onderste chakra's, waardoor je je wereldvreemd en niet thuis kunt voelen op deze wereld.10. Je merkt dat je meer vanuit je hart gaat leven in plaats van alleen vanuit je brein. Je hebt meer compassie naar jezelf en anderen en ervaart divine guidance, waardoor je altijd weet welke stap je moet zetten. De relatie met jezelf verbetert.


Zoals ik al zei: spirituele ontwaking is voor iedereen anders. Het kan heel oncomfortabel voelen, maar weet dat je op het juiste pad zit en dat alles vanzelf duidelijker zal worden. Blijf je intuïtie trainen en vertrouw erop.


49 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page